Biznesi & Karriera

6 Librat që çdo ndërmarrës duhet t’i lexoj

Publikuar nga Korab Zhuja

1. Mastery- Robert Greene.

Greene është gjithashtu autor i librave “48 Laws of Power” dhe “Seducion”, por libri i tij “Mastery” cilësohet si më i miri. Libri kristalizon mësime nga artistët më produktiv, shkencëtarët dhe sipërmarrësit më të njohur në botë.

2. Scrum- Jeff Sutherland.

Ky libër do ta ridizajnoj tërësisht mënyrën se si e keni shikuar jetën tuaj. Në të mund të gjeni këshilla produktiviteti në mënyrë që ju të bëni “më shumë” në më “pak kohë”.

3. The art of Learning – Josh Waitzkin.

Waitzkin është ogur i shahut për të cilën u krijua filmi “Kërkimi për Bobby Fischer”. Ai është gjithashtu një kampion bote në artin luftarak. Në artin e të mësuarit, zbuloi se si të mësojmë më shpejt dhe mënyrën si të shkojmë nga mesatarja në elite në çdo disiplinë.

4. Deep Work – Cal Newport.

Duke marrë të gjitha librat e mësipërme në konsideratë, Newport, një profesor PhD në Georgetown, sintetizon konceptin e fokusit në “Deep Work”. Pse është ajo që disa njerëz kreativ dhe profesionistët mund të bërë shumë punë në nivel të lartë, ndërsa të tjerët mezi mund të luftojnë për të marrë ndonjë gjë për të bërë? Cal shkon thellë.

5. The Hard Thing About Things – Ben Horowitz.

Horowitz është bashkë-themelues i “Andreessen Horowitz”, një nga firmat më të respektuara të kapitaleve në botë. Por, para kësaj, ai ishte CEO i Opsware, një kompani softwerike e cila ishte pothuajse në shkatërrim.” Hard Thing About Things“ detajon gjitha mendimet që ai kishte për të miratuar dhe njeriun që ai kishte për të bërë për ta kthyer kompani nga humbjet mbi 1.6$miliardë .

6. Meditations – Marcus Aurelius.

Aurelius ishte një nga perandorët e mëdhenj të Romës, i njohur për shumë si “Mbreti filozof”. Por, pavarësisht nga të qënit njeriu më i fuqishëm në botë e hershme, ai ishte i njohur edhe për mendimet e tij filozofike.”Meditations” një libër që nuk është dashur të publikohet, është një revistë e mendimeve të tij në luftë, fatkeqësi dhe që kanë të bëjnë me dhimbje. Ky libër është gur-themel i filozofisë stoike dhe e vë të gjithë jetën në perspektivë.

Rreth Autorit

Korab Zhuja

Komento