Biznesi & Karriera

5 Mënyra për të frymëzuar kreativitetin në punonjësit tuaj

Publikuar nga Korab Zhuja

Kreativiteti nuk është i rëndësishëm vetëm për artistë dhe muzikantë, as nuk është një shtesë e “tepërt” e cilësisë që është mirë që ta ketë një fuqi punëtore. Nëse ju doni që të punësuarit tuaj të jenë një ekip i frikshëm, produktiv, lojtarët depërtues për markën tuaj, ju keni nevojë që çdo anëtar të jetë në kulmin e tij ose të saj krijuese.

Ai i ndihmon njerëzit të përmirësojnë menynë dhe qasjen e tyre, dhe më e rëndësishmja, ai i frymëzon njerëzit.

Pra, a do të thotë kjo që ju duhet të punësoni vetëm njerëz kreativ?

Punësimin i kandidatëve që janë kreativ në mënyrë natyrale mund të ju ndihmojë, por qëllimi juaj kryesor duhet të jetë për të krijuar një mjedis që ushqen krijimtarinë në të gjithë.

Ju mund të veproni në këtë mënyrë.

1. Lejoni orar fleksibil të punës.

Studimet kanë treguar vazhdimisht se oraret fleksibile dërgojnë në norma më të larta të produktivitetit të përgjithshëm dhe kënaqësi më të lartë të punës, një gjetje e cila në vetvete duhet të inkurajojë që të miratojë një politikë të tillë por, edhe më mirë, ajo çon në më shumë kreativitet.

2. Nxitni pushim.

Duke lejuar punonjësit për pushime është dëshmuar për rritjen e produktivitetit të tyre dhe kënaqësinë e punës. Kur stafi juaj nuk është nën presion për të përfunduar një detyrë, ata janë më të relaksuar dhe kanë një liri për të ecur më larg, të zhyten në mendime dhe me pas të vijnë me një zgjidhje alternative për detyrën që i’u është dhënë.

3. Dëgjoni idetë e reja.

Punëtorët tuaj mund të vijnë me ide të forta, krijuese, të zgjuara, por në qoftë se ata nuk ndjehen rehat duke sjellë këto ide në sipërfaqe, ju nuk do të dëgjoni për to.

Për të zgjidhur këtë ju duhet të dëgjoni qdo ide të tyre, qoftë të jetë e mire apo edhe e keqe. Përkunder kësaj ju duhet të i inkurajoni ata dhe në këtë mënyrë të krijoni një atmosferë pozitive të idesë e cila duhet të vetë-përjetësohet me kalimin e kohës.

4. Plotësoni vendin tuaj të punës me përvojat intuitive.

Shumica e përvojave krijuese vijnë nga kombinimi i dy ideve që në dukje të parë janë të palidhura. Inkuraimi i rrjedhës së ideve përmes përvojave intuitive mund të ndihmojnë punëtorët për të gjetur inspirim të ri.

5. Zhvilloni mentalitetin e ekipitËshtë e rrallë që një ide kreative të nxirret nga koka e një personi.

Idetë më të mira për biznes vijnë pasi diskutohet me partnerët, invesitorët dhe anëtaret e ekipit.

Kreativiteti pra, është një sport ekipi, kështu që ju duhet të bëni atë përgjegjesi tuaj për të ndihmuar anëtarët e ekipit të punojnë së bashku.

Pra për ta lehtësuar këtë ju duhet të krijoni mundësi për lidhjen e ekipit me njëri-tjetrin. Kështu ata do të krijojnë besim në njëri-tjetrin dhe do punojnë së bashku për të sjelllë ide të reja.

Shkroi: Stafi i Entrepreneur Media, Inc.

https://www.entrepreneur.com/article/271905

Rreth Autorit

Korab Zhuja

Komento