Biznesi & Karriera

Ide Biznesi: Organizimi i Festave për Fëmijë

Publikuar nga Korab Zhuja

Dashuria ndaj fëmijëve dhe planifikimi i festave janë dy parakushtet më të rëndësishme për fillimin dhe operimin e shërbimit të festave (apo ndejave) për fëmijë. Kjo është një ide e zjarrtë biznesi sepse prindërit po shpenzojnë shumë më tepër për festat e fëmijëve të tyre tani se sa ata të një brezi më parë. Shoqata Ndërkombëtare e Parqeve të Lojërave dhe Atraksioneve raporton se të ardhurat mesatare për të mbajtur një festë për ditëlindjen e një fëmije është $370.

Ka dy mënyra për të drejtuar shërbimin e festës për fëmijë. Së pari, ju mund të veproni në mënyrë mobile dhe të organizoni festat në lokacionet e klientëve tuaj. Së dyti, ju mund t’i prisni palët në një hapësirë me qira apo park të rezervuar, duke kërkuar që mysafirët të vijnë tek ju. Pavarësisht nëse ju do të veproni në mënyrë mobile apo nga një vend i caktuar, detyrimet mbeten të njëjta – planifikimi i ndejës, dekorimi, ofrimi i argëtimit, ushqimi dhe pijet, organizimi i lojrave dhe garave, dhe të bëni që festa të jetë shumë argëtuese për fëmijët si dhe prinderit e tyre. Çmimet do të ndryshojnë varësisht nga menyja, argëtimi, lojrat dhe shpenzimet tjera, por filloni rreth $20 për të ftuar dhe shkoni deri në $100 për të ftuar për ide shumë të specializuara dhe festa me tematikë.

Në një shikim:

Investimi: Më pak se $ 2,000

Rata: $ 15+

Niveli i aftësisë: 1

Burimet:

· Event Planners Association

· Start Your Own Kid-Focused Business by Entrepreneur Press and Krista Thoren Turner (Entrepreneur Press, 2008)

· Start Your Own Event Planning Business by The Staff of Entrepreneur Media, Inc. and Cheryl Kimball (Entrepreneur Press, 2015)

Shkroi: Stafi i Entrepreneur Media, Inc.

www.entrepreneur.com/article/272229

Rreth Autorit

Korab Zhuja

Komento