Kisha & Besimi

Durimi

Publikuar nga Korab Zhuja

Durimi është aftësia për të mbajtur qëndrim të qëndrueshëm në kohë të vështira dhe të mbijetuar në situata të vështira. Në Bibël, durimi është një nga karakteristikat e besimtarëve të vërtetë dhe një shenjë e një marrëdhënie të fortë me Zotin.

Për të pasur durim, ne duhet të besojmë se Zoti është në kontroll të çdo gjëje që ndodh në jetën tonë. Ne duhet të besojmë se ai ka një plan të mirë për ne dhe se ai është duke na udhëhequr në drejtim të së mirës. Në kohë të vështira, kjo besim do të na ndihmojë të mbajmë qëndrim të qëndrueshëm dhe të durueshëm.

Gjithashtu, durimi vjen nga ekuilibri i mendjes sonë dhe i shpirtit tonë. Ne duhet të jemi të vendosur në qëllimin tonë dhe të jemi të përkushtuar në besimin tonë, ndërsa gjithashtu duhet të jemi të qetë dhe të relaksuar në trupin tonë. Këto do të na ndihmojnë të mbajmë qetësinë dhe të qëndrojmë të qëndrueshëm në kohë të vështira.

Përfundimisht, durimi vjen nga dashuria që kemi për Zotin dhe për njerëzit që na rrethojnë. Nëse jemi të dashuruar me Zotin, atëherë ne do të jemi të gatshëm të përballojmë sfida dhe të mbajmë qëndrim të qëndrueshëm, sepse ne besojmë se Zoti do të na ndihmojë dhe do të na udhëheqë.

Në përfundim, le të kujtojmë se durimi është një virtyt i rëndësishëm i besimit.

Rreth Autorit

Korab Zhuja