Media & Promovimet

10 këshilla për bizneset e vogla lidhur me mediat sociale

Publikuar nga Korab Zhuja

Pse duhet të përdorim mediat sociale për të rritur biznesin? Sepse këtu janë klientët tuaj. Ka rreth 2.5 miliardë përdorues të mediave sociale anembanë globit.

Më shumë se 50 përqind e pronarëve të bizneseve të vogla në botë mbështeten në mediat sociale dhe e shrytëzojnë si vegël të tyre kryesore të marketingut dixhital për shkak të efektshmërisë së tij për gjetjen e lidhjes me klientët e rinj.

Nëse ju nuk jeni ende pjesë e kësaj medie, është koha për t’iu bashkuar 50 përqindëshit të pronarëve të bizneseve të vogla që përdorin këtë medie për të informuar shoqërinë, për të rritur shitjet dhe për të fituar klientë të rinj. Kjo listë e këshillave të mëposhtme, pikërisht do të ju ndihmojë në këtë rrugë.

1. Filloni me një plan konkret lidhur me menyrën së si dhe çka do të postoni

2. Vendosni cilat platforma janë të më të përshtatshmë për të njoftuar biznesin tuaj

3. Njihni konsumatorët potencial/audiencën tuaj

4. Përdorni mediat sociale për të promovuar dhe shitur prodhimet tuaja

5. Inkorporoni imazhe, video dhe grafika sa herë të keni mundësi

6. Zgjidhni cilësinë mbi sasinë

7. Përdorni mjetet e duhura për promovim dhe njoftim

8. Monitoroni dhe përgjigjuni të gjitha bisedave që sillen në mediat sociale rreth biznesit tuaj

9. Përcaktoni paraprakisht përmbajtjen e postuar për të liruar më shumë kohë për angazhime tjera

10. Gjeni frymëzim nga markat e suksesshme

Rreth Autorit

Korab Zhuja

Komento